18
Čvc
Off

Večer pleť potřebuje péči

My ženy navíc někdy zapomínáme na důkladnou večerní péči o svou pleť. Když ji zanedbáváme pravidelně, nechá to na ní samozřejmě stopy. Prostě nám tento prohřešek ošklivě „vrátí“.
 
Podle odborníků je právě večerní péče o pokožku tou nejdůležitější. Proč? Přes noc se v ní zvyšuje výměna látek. Kyslík lépe proniká do jejích buněk. Jednoduše řečeno prostě nejlépe regeneruje. Z tohoto důvodu je velice vhodné si na konci dne vždy najít trochu času na její čištění. Lépe se tak zotaví a připraví na další náročný den.
žena za soumraku
 
Večer čistíme
A to i v případě, že se moc nelíčíme. Během dne se do pórů dostává dost nečistot. Ty pak společně s potem a odumřelými kožními buňkami pleť dráždí. Ta reaguje zánětem a tvořením pupínků. A také předčasně stárne. I když jsme večer unavené, neměly bychom tento krok rozhodně vynechávat. V dnešní době máme v nabídce obchodů k dispozici velký výběr kvalitních přípravků, které nám s tím pomohou.
 
Večer vyživujeme
Když je pokožka zbavená „slupky“ nečistot, může na řadu přijít její výživa. Skvěle se k tomu hodí pleťová séra. Abychom zajistili jejich dobrý průnik do pleti, aplikujeme je hned po čištění, kdy jsou její póry otevřené. Tyto přípravky sice patří mezi ty dražší, ale často působí přímo zázračně! Dovedou odstraňovat a vrásky pigmentové skvrny, zpevní kontury a dodají potřebnou vlhkost.  Pak můžeme použít vhodný noční krém, který noční regeneraci pomůže podpořit. Obsahuje například výživné oleje, kyselinu hyaluronovou, kolagen a jiné prospěšné látky. Je poněkud více hustý než krém denní. Když máme víc času, můžeme večer přidat také výživnou pleťovou masku.
květinové ozdoby na hlavě 
Večer masírujeme
Večerní jemná masáž našemu obličeji také velice prospívá. Postačí i několik minut. Můžeme zapojit i pomůcky, které účinek masáže podpoří. Třeba míčky a válečky různých materiálů a povrchů. Například hladké měkké molitanové nebo „bodlinkové“ z plastu.