7
Led
Off

Dokáže ušetřit čas i peníze

Vaření je v dnešní době více trendy, než bylo kdykoliv předtím. Důvodem jsou různé kuchařské show, kterých je jak máku a které k nám přišly ze západu. I to je důvod, proč se do přípravy jídel doma dávají i lidé, které ještě donedávna nerozeznali prkénko na krájení od mikrovlnné trouby. Je to samozřejmě trend pozitivní, a to nejen pro domácnosti, kde se snad vaří už trochu pestřeji, ale také pro prodejce různých kuchyňských elektrospotřebičů. Ty totiž jdou dost na dračku, a to i donedávna pro laiky ještě poměrně neznámé konvektomaty.
vaření v restauraci
A co že to ten konvektomat vůbec je? Jedná se o přístroj, který je v profesionálních kuchyních již několik let jako doma, ale co se týče kuchyní v domácnostech, tam se stále ještě zabydluje. V tomto elektrospotřebiči můžete tepelně upravovat potraviny v čele s masy a zeleninou pomocí horkého vzduchu nebo horkých par, případně kombinací obojího. Díky svým vlastnostem dokáže nahradit prakticky všechny ostatní kuchyňské elektrospotřebiče, ve kterých se připravují jídla. Od trouby, přes fritézu až po gril nebo kotel. Skutečně se jedná o malý zázrak, díky kterému vás vaření bude bavit alespoň o dva řády více .
nůž na prkénku
Navíc je konvektomat oproti jiným přístrojům velice spořivý. Jeho spotřeba je skutečně velice malá, díky čemuž se řadí novou generaci spotřebičů, které jsou navrženy tak, aby byly energeticky co možná nejšetrnější. Co se týče chuti, i zde konvektomat jasně vládne nad ostatními. Zkuste si v něm udělat například steak a nikdy ho už nebudete chtít jinak. Navíc je možné využívat ho k úpravě více pokrmů najednou bez toho, aniž byste se museli obávat z promísení vůní a chutí. Každá surovina si udrží svou vlastní vůni i chuť bez toho, aniž by přešly na sousední jídlo. Zkuste toho docílit v klasické či v mikrovlnné troubě a uvidíte, že nemáte šanci.